La Prèze Service
luxe huizen op de golf

De omgeving

Domaine de la Haute Prèze behoort tot de gemeente Rouzède, departement Charente. Op het Domaine staan nu 44 huizen, waarvan een deel als vakantiehuis in gebruik is. Het complex ligt praktisch aan de 18-holes baan van Golf de la Prèze International. De omgeving is landelijk. Het landschap is heuvelachtig, met een mix van bossen, weilanden, akkers en meertjes. Een prachtige groene omgeving, met veel aantrekkelijks voor een afwisselende vakantie. In de directe omgeving zijn wandel- en fietsroutes uitgezet. De moeite waard om zo de mooie vergezichten en verstopte dorpjes te ontdekken.

Dit deel van de Charente ligt op een 'drie-landen-punt'. Op een steenworp afstand liggen de departementen Haute-Vienne en de Dordogne. Er zijn veel mogelijkheden tot het maken van grote en kleine uitstapjes. Bezoek bijvoorbeeld eens het kasteel van La Rochefoucauld, het pantoffelmuseum in Varaignes (22 km), of het Romaanse kerkje in Cherves-Chatelars. Ook steden als Limoges met haar porcelein (60 km), Angoulême met haar oude binnenstad (45 km), Cognac (70 km) en Périgueux met haar middeleeuwse centrum en kathedraal (95 km) zijn een bezoek waard. In de zomer zijn er in de wijde omgeving ook veel culturele activiteiten als concerten, festivals en tentoonstellingen.

Liever meer actie? Nabij Montbron (10 km) is een kanocentrum van waaruit tochten op de Tardoire gemaakt worden. De zeilsport kunt u beoefenen op Lac de Lavaud (24 km), daar is ook een strand met voorzieningen. Vanuit het Centre des Loisirs bij de Gorge du Chambon (10 km) kunt u paardrijden. De 18-holes golfbaan van "la Prèze" ligt op loopafstand, andere banen in de omgeving zijn St. Junien (45 km) en Angoulême (45 km).

Frankrijk is Frankrijk niet als er geen markt is. Dorpen in de omgeving houden regelmatig een bric-à-brac, waar wordt gehandeld in 2e hands spullen. Het is ook leuk om eens de Franse sfeer te proeven op de grote, gezellige markt in Piégut-Pluviers (22 km).

Goed eten en drinken is niet weg te denken uit het dagelijkse leven hier. De Charente is beroemd om het aperitief Pineau (druivensap met eau-de-vie), de cognac en de overheerlijke Charentaise meloentjes. Voor canard (eend), foie gras (ganzenlever) en zoete fraises (aardbeien) bent u in de Dordogne aan het goede adres. De wijncoöperatie van St. Sornin (14 km) laat u graag haar Charentaise wijnen proeven. Alle ingrediënten voor een ontspannen en afwisselende vakantie zijn in de omgeving aanwezig. Kom het zelf ontdekken.

Het Office de Tourisme in Montbron informeert u graag over de toeristische activiteiten in de buurt.

Het klimaat

De zomers zijn aangenaam warm, terwijl het voorjaar en de nazomer lekker zacht zijn. Het najaar loopt lang door, zelfs in november kan het zeer aangenaam zijn in de herfstzon. In de winter is het wat wisselvalliger, regen en mist, maar ook zonneschijn.

Alle seizoenen hebben hier hun bekoring: de ongekend heldere sterrenhemel in de zomer, de vlammende herfstkleuren in het bos, maar ook de verstilde sfeer in de winter, waarna de uitbundige pracht van een weide vol lentebloemen al de zomer aankondigt.

Over het algemeen is het 5 graden warmer dan in Nederland. Gelukkig valt er af en toe een regenbui: zo blijft het hier heerlijk groen.

Voorzieningen

Voor de belangrijkste voorzieningen hoeft u niet ver. Montbron (10 km) heeft bakkers, slagers, een grote supermarkt, postkantoor, bank, dokter en apotheek. Er is ook een 'office du tourisme'. In de nabije omgeving vindt u restaurants, onder andere in Chatain Besson (3 km), Montbron (10 km), Bussière-Badil (15 km) en het restaurant van Golf de la Prèze.

Bereikbaarheid

La Prèze is uitstekend te bereiken via de tolweg over Poitiers of over Limoges. De afstand bedraagt vanaf Utrecht ongeveer 980 km. Heeft u geen zin in zo'n afstand met de auto dan is de hogesnelheidstrein vanuit Nederland naar Angoulême een goed alternatief. Met het vliegtuig naar Bordeaux is ook een mogelijkheid. U kunt eventueel een auto (door ons laten) huren in Bordeaux of Angoulême.